Nieuws

Olifantengras

Een papier wat CO2 weet op te slurpen (4 x zoveel als bomen) en daarnaast er ook prachtig uit ziet.

Een aanrader, het voelt lekker en oogt top! Maar ..wat is het nu precies?Olifantsgras is een rietachtig gewas dat kan dienen als stalstrooisel of kachelbrandstof, maar waar dus ook papier (en andere producten) van gemaakt kan worden. Ze telen het op ongeschikte bouwgrond wat niet geschikt is voor voedsel.Het bevat weinig vocht, de energetische waarde van steenkool en ..het heeft geen onkruidbestrijding nodig.

Wil je bijdragen aan een vermindering van CO2 en lekker papier blijven gebruiken voor je bedrijf? Bel / mail mij. Dan gaan we aan de slag.

info@riannewitteveen.nl of O6 I47 I43 I4 (whatsapp)

Olifantengraspapier en toch geen olifant

Kaartje sturen maar geen postzegel?

Dat kan heel handig via Postnl. Je koopt dan heel snel en simpel 1 of meerder postzegel-codes. Zo is een kaartje altijd snel verstuurd naar wie je wilt.

Ook hieronder weer een klein boekje, wat ik graag doe. wil je ook deze graag ontvangen? dan mail ik het je. Je hebt dan de uitleg over de Postzegel Code en de QR code.

Ansichtkaarten te koop

Met uitzondering van slecht weer, staat er aan Wytlânsdykje in Nijemirdum nu ook een kast met ansichtkaarten. Van de zomer zal er ook klein keramiek te koop zijn van Carla Wink. En wie weet wat er nog meer volgt.

Samenwerking met Durf te Stempelen

Al een jaartje (sinds 2020)maak ik ontwerpen voor Durftestempelen. Ontwerpen en materiaal zoals stempels, kerstkaarten, zines, 3D -engeltjes.. Het is een mooie samenwerking met nog een kleine ondernemer. Kijk er eens rond. En heb je een speciale vraag voor een stempel, laat het weten. Ik kan deze voor je ontwerpen.

Een stempel is leuk voor zomaar. Of je boeken voorzien van je eigen stempelafdruk. Zakelijk een afdruk achterlaten op de brief , verpakking, kaart…wat je maar te versturen hebt.

Een zine, kleine oplage mini magazines.

Verhuizen…

Verhuizen omdat je anders wilt wonen… Kleiner. Of groter. Of juist praktischer ?

In ons geval..vanwege schonere lucht. Nu ook de titel luchtvluchteling binnen. Niet dat ik daar echt op zat te wachten. Wel was de keuze duidelijk dat onze oude woonplek waar we met plezier woonde een slechte gezondheid betekende. Dus nu…naar het noorden. Met prachtige luchten, aan het inbedden in een nieuwe omgeving, nieuwe contacten opdoen. En..een nieuwe werkplek op onze nieuwe woonplek. Het gaat goed komen, het wonen in de nieuwe omgeving.

Mijmeren over het leven…

En dat tijdens Pasen. Tweede Paasdag, werkend aan mijn kunstwerk voor de kunstbeurs NULLLLL #2020. Nadenkend over #COVID-19 en mijn vorige verhaal geplaatst op http://www.Linkedin.nl.

Ik kan van mij afschrijven over sociale isolatie en een eigen bedrijf. Niet om te mokken, juist om te zoeken hoe wel elkaar kunnen vinden. Daarin komen steeds weer pop-ups van in m’n hoofd. bij face to face is het vertellen over mijn product zoveel makkelijker en directer om te zien wat het doet met de belangstellende, mogelijke klant. de behoeftepeiling, helder en of snel zien waar de pijnpunten liggen waar ik kan helpen. maar ……online…op afstand…dat is echt zo’n ander verhaal.

Weer terugkomend op m’n kunstwerk…ik ben een mal aan het maken van een hoofd…hoe toepasselijk als je dan aan het nadenken bent. Zo gaat het meestal bij mij. Aan mijn kunstwerken kan ik vaak wel terughalen wat er speelde op dat moment. zo nu ook dus de isolatie…het leven…samen en toch apart. Bestaansrecht als ondernemer. Hoe doe ik dat. Hoe helpen we elkaar.

Ten eerste….wees niet bang voor het alleen zijn. Zoek de rust op in jezelf. zo kom je beter bij wat jouw ding en jouw kracht is.

Ten tweede, help elkaar. Dat kan ook op afstand. Geef elkaar tips maar ook een compliment op afstand!.

Ik kan door, nog hele verhalen. Maar dat komt een volgende x…

alleen werken en hoe ziet het leven er uit. mijmeringen tijdens pasen. werken aan kunstwerk voor de artfair Nulllll 2020
de ontwikkeling van mal naar 3D kunstwerk #NULLLLL #2020 #Draumlist #DNS #033

De ZINE over het meisje met de rode bloem is klaar

Film over de zine meisje met de rode bloem. Nu te bestellen. Beperkte oplage. Op is op.

https://indd.adobe.com/view/d9d7ba6f-6216-4c7d-88b4-b75ae5ee1818

Tekenen met de iPad

Tijdens de workshop iPad art, heb ik deze korte demo laten zien. Wil je meer leren over iPad / tablet tekenen? Mail mij voor meer informatie.
De illustratie is  een tekeningen van  38 zonnenbloemen op een rij zonder steel. Uitvoering is in wart witte lijntekening. Gewerkt in procreate tekenapp op de iPad pro
Zonnenbloemen illustratie
Fotografie en video op concours d’ elegance bij Soestdijk

kunstbeurs NULLLLL 2019 is in aantocht

Na vorig jaar NULLLL 2018 een mooie expositie gehad te hebben, nu weer aan het klaar maken voor de komende editie.
Een getekende abstracte roos, zowel printbaar als gereed voor digitale toepassingen. het betreft 1 van de voorstelontwerpen in de eerste ronde van de samenwerking met deΩe leuke opdrachtgever die zich zowel op de Nederlandse als Amerikaanse markt begeeft.
Laatste fase illustratie en logo ontwerp-health programma voor de Nederlandse en Amerikaanse markt. De definitieve illustraties en logo volgen later. De primeur is aan de opdrachtgever om als eerste het definiteve programma mt logo en illustraties te presenteren. Ik volg daar na. Deze illustratie was 1 van de 3 verschillende ontwerpen in de beginfase.
https://www.facebook.com/riannewitteveen.nl/?modal=admin_todo_tour