HOME

Mensen met (ernstig) astma zullen deze vraag snel begrijpen. 

Stel; Je hoort nachts kattengejank…….waar denk je dan aan? A – de kat van de buren? B -hoor je jezelf?

Maar goed..dit was een opwarmertje. Want…op Facebook zijn we een netwerkgroep gestart voor mensen met ernstig astma. (en de LinkedIn netwerkgroep is er nu ook)

Ik stoei vanaf mijn geboorte met Ernstig Allergisch Astma, (voedsel-, bomen-, grassen-, dieren..etc -)allergieën. Opgegroeid in een ondernemersgezin, was stilzitten geen toen al geen optie. Logisch dus dat mijn CV ook aardig wat beweging laat zien (LinkedIn ). Voor dat ik ondernemer werd had ik al aardig wat voetstappen de gezondheidszorg gezet. Van sociaal psychiatrisch verpleegkundige tot farmaceutische accountmanager.  Mijn gezondheid liet dat niet meer toe. Naast mijn werkzaamheden als werknemer had ik mijn onderneming als kunstenaar al actief. Omscholen tot grafisch vormgeven was een heerlijke mooie opvolgende opleiding.  En na het afscheid met mijn werk op het vlak van de gezondheidszorg was de stap naar eigen bedrijf geboren. Verlies van gezondheid en een creatieve niet stilzittende mind….heus..hier zit ook rouw tussendoor. Verlies van kunnen. Leren accepteren van wat was., wat niet meer komt. Hoe anders was, kan in wat naar hoe anders. Omdenken. Leren dat extra rust voordeel op kan leveren. Vertrouwen op dat een stapje minder ook meer kan opleveren.

Nu..heb ik in het verleden al eerder kenbaar gemaakt dat het voor mij lastig netwerken is. Daarin ben ik niet alleen. Dus…de oproep naar de mede-ondernemers met ernstig astma. laat je horen ……piepend en krakend ……online..social media…je kunt het doen wanneer het je uitkomt.  Je hoeft niet te sprinten om de trein te halen. We wachten geduldig. want bij dit netwerk ben je nooit te laat. kun je niets missen..alleen maar relaxed adem halen.

Ondertussen de vraag; Wel of geen ernstig astma. Help het delen. 

https://www.facebook.com/groups/ondernemendastma

https://www.linkedin.com/groups/12549828/

De netwerkgroep Ondernemend Astma op Fb en Li:

Na de opnames in het Nederlands Astma Centrum Davos, merken Janiene en ik de groeiende behoefte  Astma ook vanuit het ondernemerschap te benaderen en niet alleen vanuit het patiënten-perspectief. Een bedrijf hebben is vaak niet alleen het economisch belang. Het is, vrijheid, de autonomie, iets waar je hart ligt, wat energie geeft. En..ja..waar ik dan soms ook teveel energie kost. Maar…Hoe deal je daar mee. Balans houden of vaak eerst zien te vinden. 

In onze gesprekken met ondernemers vaak anders in het vel zitten dan niet-ondernemers. Keuzes maken, ziek zijn en toch doorgaan. Veel ondernemers met een chronische ziekte zien we ook overstappen van uit werknemer naar ondernemer. 1 van de redenen is eigen regie. vrijheid om de agenda naar behoefte van het lichaam te zetten. Een eigen bedrijf neemt ook de onrust mee dat je het  (vaak) alleen doet. Maar het ook lastiger kan vinden om zaken uit handen te geven, nee te zeggen. Of te veel hooi op je vork te nemen. . 

En fysiek netwerken….naar die netwerkborrel….prikkelende geurtjes…de pinda’s die met de allergie niet kunnen….de verkoudheden die er rond kunnen gaan…ach zo zijn het er een paar…maar ze kunnen roet in ons ondernemende eten gooien.

Vandaar…kunnen we vanuit deze specifieke groep een lowlevel netwerkgroep ontwikkelen. 

Voor zaken als:

    * Tips en trics 

    * Elkaar bij ons eigen netwerk onder de aandacht brengen. 

      (de bekende olievlek in positieve zin)

    * Kunnen we de hulpverleners helpen in hoe wij als 

      ondernemers denken. Hoe we door willen en toch voor 

      onszelf goed willen zorgen? Ons creatieve brein staat niet 

      zomaar stil of uit. 

    * Hoe blijf je energie houden voor je bedrijf

    * Hoe netwerk jij als je niet goed op pad kan

    * Hoe pas je je onderneming aan aan je astma. 

    * En hoe neem je je behandelaar mee in je astma

       en je bedrijf.

    * ………

Geen plek voor medicatie advies. Wel om ervaringen te delen.

Ik ben benieuwd, wie met ernstig astma en ondernemer mee wil netwerken in deze groep. Groet, Janiene Kortenoever en Rianne Witteveen

Beste Phonographer lezer hier is jouw aanbieding

Als afsluiter van mooie jaren. Genoten van de opmaak van het magazine. Vele inspirerende foto’s en teksten die van jullie voorbij kwamen. De uitdaging om iedere foto een podium te geven. In #Random maar ook de artikels.

Voor jou, Phonographer lezer….de aanbieding een lijntekening van je portret. Geschikt voor online en of om te printen. € 25,00. Bij een opdracht met een waarde van €100 of hoger is de lijntekening van jouw portret gratis.

voorbeeld hoe een lijntekening er uit kan zien Rianne Witteveen design illustratie en printmaker

Wat doe ik zoals naast het opmaken van het magazine? Ontwerpen van informatieborden tot een illustratie in een boek. Een flyer in een creatieve vorm. Advertentie-opmaak tot stempels. uitnodigingen voor een netwerkbijeenkomst of een kaart voor een feest. Ik werk met vaste drukkers waardoor print- tot blinddruk mogelijk is. Papier-en kleuradvies doe ik met liefde. Maar het aanleveren van prinsklare bestanden is ook een mogelijkheid. Eigenlijk alles wat vorm vraagt.

Veel plezier met nummer 02 2021 van Phonographer. We hebben ‘m weer met liefde gemaakt.

info@riannewitteveen

Gratis stappenplan voor een boekje

Zelf een Zine maken

stappenplan voor het maken van een gratis Zine boekje. DIY
Het boekje hoe je het kunt maken is aan te vragen via het e-mailadres

Wat heb je nodig: – een vel papier (A4, A3) -een lineaal -een snijmes of schaar

verder materiaal kunnen zijn; foto’s, plaatjes, potloden, pen, stickers……

een Zine is een publicatie van kleine tijdschriften op schaal. Zines worden op verschillende manieren samengesteld. Daarom is het ook een leuke publicatie die je kleinschalig zelf kunt doen. Maar een a4 met de vlakverdeling en vul m met plaatjes, teksten, foto’s. wat je wilt. fotografeer de afbeelding zorgvuldig. bewerk deze na. En print m uit. zo kun je dus relatief makkelijk zelf een kleine oplage maken.

En..vergeet de achterkant niet. deze leent zicht goed voor een verrassende boodschap of een leuke tekening.

Wil je het stappenplan ontvangen? Stuur een mail naar info @ riannewitteveen.nl

ps, ik bewaar je e-mailadres niet en stuur je dus geen ongevraagde berichten. Dit is een gratis actie om thuis bezig te zijn in een tijd van minder kunnen.

3 katten op een rij

katten op doek

Huisdieren vereeuwigen.

Genieten van je huisdier in en buitens huis. Maar ook leuk als ze ergens in een hoekje liggen te slapen ze speels aan de muur te zien. Deze tekening is een compilatie van verschillende foto’s.

Advertentie opmaak Tapijthal Wijckel

Advertentie voor de #ondernemerskrant van de #fryskemarren  #woningstofferingfriesland

De advertentie van Jan de Vries, tapijtspecialist / woningstofferingFriesland voor o.a. de ondernemerskrant van zuidwestfriesland / de Fryske Marren

www.woningstofferingfriesland.nl

Phonographer 40 02 is uit

Weer een prachtig nummer met opmerkelijke fotografie van onder andere Janco Verduin, Annet de Graaf en Menno Bausch.

Logo ontwerp Love Your Body-yoga, massage en meer

https://www.facebook.com/loyobo.nl/about

Yoga gecombineerd met kruiden. Volg het bedrijf. Het is een interessante combinatie om naast de yoga te combineren met kruiden, daar waar het elkaar kan versterken.

https://www.facebook.com/loyobo.nl/about

Logo-ontwerp von Zulemo

http://www.barbetvomzulimo.com

BARBET von zulemo
franse waterhond

Renate Zuber Morgenthaler, fokker Barbet – franse waterhond, heeft haar nieuwe logo en inmiddels deze ook als stempel in gebruik.

Phonographer 30 02 is uit

Wauw, er is weer een nieuwe (digitale) editie van hét Smartphone Fotografie Magazine Phonographer te verkrijgen. Dit keer kun je een interview lezen en mooie foto’s bekijken van de tiener smartphone fotograaf Eva van der Linden. Marcel Waterman vertelt hoe hij over drempels stapt, letterlijk en figuurlijk, en de Amerikaanse Lorenka Campos neemt je mee in haar wereld van kunstzinnige smartphone fotografie. Inspiratie kan weer opgedaan worden met een artikel van Linda Smit aka Vlinderlin over “FoggyLicious” oftewel mist. Verder info over Macrolenzen, worden er vier apps van BrainFeverMedia behandelt en natuurlijk weer de vaste rubrieken “In the picture” en “Random”, met alleen maar toffe beelden. Meer weten, lezen en kijken? Check en bestel hem hieronder. https://phonographer.nl/…/phonographer-magazine-03-20…Let op: Dit exemplaar kan wegens de corona-maatregelen vooralsnog alleen digitaal worden aangeboden. Abonnee’s en klanten worden door Phonographer op de hoogte gehouden van de afdrukmogelijkheden ná deze crisis.

Phonographer 20 02 is uit

Ga naar de website voor meer informatie. Maar prachtig is deze wversie weer. Met werk en interview van Jamie Heiden , Paul van der Meer, Lightroom mobile door Cees Wouda, Review besteed aandacht aan Polaroid lab. 100 pagina’s om weer lekker voor te gaan zitten en…te oefenen met de tutorial.

Welkom MeerVA

logo ontwerp voor het bedrijf meerva, visueel assistent.

Samen met Mirjam Kotter, eigenaresse van het bedrijf MeerVA het logo | huisstijl ontwikkeld. Het was een prachtig proces om het logo te ontwerpen in de stijl die bij haar bedrijf past. Het mooie is dat je zo ook de mens achter het bedrijf leert kennen. Waardoor ik kan zeggen dat als je een extra hand in je bedrijf nodig hebt..bij MeerVA aan het juiste adres bent. Kijk op de pagina voor meer informatie. En schroom niet om haar pagina te delen.

Toller, genaamd Boller….

#Toller #jachthond #Boller #digitale tekening geprint op karton. Licht abstracte tekening van huisdier

Toller genaamd Boller heb ik mogen vereeuwigen in zijn favoriete houding.
Digitale tekening op karton geprint, 50cm x 60cm.
Wilt u ook een prachtig exemplaar van uw dier aan de muur?

Het meisje met de rode bloem doet mee met de #anderhalvemeter

meisje met de rode bloem #mmdrdbl #anderhalvemeter #blijfthuis #wedoenhetsamen

Hou social media in de gaten. Binnenkort actie #RodeKruis #Corona #Steun samen met #Printkader

Ontwerp en illustratie

Ik ontwerp vormen, structuren. Zet bedrijfsnamen om in beeld. Beeld wat inzetbaar is als logo.
Het logo wat laat zien waar u en uw bedrijf voor staan. Ik adviseer in papier en kleur.
illustraties van simpel tot complex kan ik voor u maken. Ik neem u mee in deze processen.
Het is namelijk mijn uitdaging om doordacht te anticiperen op wat u nodig heeft.

Omdat het uw stijl gaat worden

Naast mijn werk als allround designer en illustrator ben ik tevens vormgever van het eerste uur van Phonographer.
Het magazine over en voor smartphonefotografie.

Alle (smartphone)fotos die ik gebruik komen van eigen hand. Met / zonder bewerking.
phonographer magazine het magazine waar ik met nog 5 redactieleden sinds 2016 met veel enthousiasme aan werk. Ieder kwartaal een magazine van 100 pagina's voor en over smartphonefotografie.
het logo van mijn bedrijf
Het logo van mijn bedrijf. Mijn uitdaging was om de letters R, W, D en P van riannewitteveen, dsign & printmkr in beeld om te zetten. Ik hou van lijnen spel.Combinaties maken.Maar ook werd weer duidelijk hoe lastig het is als je iets voor jezelf maakt. Wanneer is het dan goed. En klopt het nog. Jezelf als eigen klant is dan best een lastige discussie. Want zie je het nog wel fris en fruitig? Geef je jezelf wel de juiste feedback?
productie promotie training visual media
Huisstijl ontwerp
Kleur en papieradvies
Illustraties
Poppins' Purse Productions
deen trouwkaart met een nadruk op hoogkwalitatief pappier met een blinddruk. de blinddruk is de afbeelding welke het doel van de uitnodiging ondersteunt
Heeft u een speciale uitnodiging nodig? Voor de feestdagen? of juisr voor een feestelijke dag zoals bijvoorbeeld uw trouwdag of een geboortekaart. Het kan allemaal. De uitvoering kan van simpel tot een complexe druk. . Of...wilt u het in eigen hand houden het proces? Maar wilt u hierin gecoacht worden? Want zowel materiaal, keuzes, wanneer doe je wat...dat is kennis die niet altijd voor handen is. Ook daarin help ik graag. De kaart die u ziet, is een trouwkaart met een blinddruk.
4umed
Flyers ontwikkelen in diverse vormen.
Van 2- 0f 3 luik naar andere vouwvormen.
Vorm afhankelijk van het doel van de folder.
Deze folder heb ik ontwikkeld voor Els Postma www.u4med.nl
proeverij glutenvrij
Uitnodiging A5
Vrije vorm
notitieboekje schrijfblok
Logo-ontwerp en boekomslag
Jaarboek Barbet 2018
Jaarboek van de Barbetclub
vormgeven inhoud
en andere materialen ontwikkeld voor deze vereniging zoals banners/ marketingmateriaal
Cover Proefschrift
Proefschrift
Primary Care Nursing for COPD patients, a biopsychosocial perspective, Saskia Weldam
tekst to beeld
Spelen met tekst.
Altijd een groot plezier en mooie uitdaging om bijzondere teksten om te zetten in een mooi beeld.

Heeft u een speciale tekst en zou u dit op posterformaat bijvoorbeeld aan de muur willen?
vrouwenwielrennen
Logo voor een dames wielrengroep
Heels on Wheels
plattegrond routebeschrijving
ook een routebeschrijving heeft vorm nodig.
beeld zegt het vaal sneller dan woorden
welkom op de website van riannewitteveen dsign & printmkr
riannewitteveen dsign & pritmkr

DSIGN & PRINTMKR

stuur uw reactie of vragen naar info ed riannewitteveen dot nl

We zijn al weer volop bezig met de normale dingen van de dag.

Maar toch…..

De tijd is ieder moment weer anders,

zowel in uren als de natuur,

als in technische ontwikkelingen.

De techniek maakt het makkelijker

om zelf zaken te ontwikkelen.

Apps om je logo te maken.

Even een brief in elkaar te zetten.

Het liefste doe ik het voor jou.

Omdat ik je veel ga vragen.

Van alles wil weten van je.

Zodat je nieuwe logo jouw logo is.

Wat staat voor jou en je bedrijf.

Of .. wil je dat ik met je mee denk in je proces wat je wilt ontwikkelen?

Ook dat zijn processen waar ik heel blij van wordt.

Mijn uiteindelijke doel: dat wat het ook gaat worden (en echt hè, het zijn cadeautjes, deze trajecten) dat jij er blij van gaat worden.
thee drinken in de Spaanse Pyreneeen geeft de mogelijkheid om een selfie te maken in de spiegeling van de theepot.
Ola, get some tea